Föreningens förvaltare och försäkringsbolag

Förberedelserna inför föreningens tillträde fortlöper. Nu har styrelsen valt vilken förvaltare föreningen kommer att anlita och vilket försäkringsbolag föreningen kommer att ha.

Bostadsrättsföreningen Grimstaparken kommer att förvaltas av HSB Stockholm

Föreningens förvaltare

Bostadsrättsföreningen kommer att anlita HSB som förvaltare. HSB är landets största bostadskooperation för bosparande, planering, finansiering, byggande och förvaltning av bostadsfastigheter.

HSB kommer att sköta mycket av det arbete som Svenska Bostäder gör idag, såsom att exempelvis skicka ut avgifts- och hyresavier samt grundläggande fastighetsskötsel m.m.

Försäkringsbolag & bostadsrättstillägg

Bostadsrättsföreningen kommer att teckna en fastighetsförsäkring genom Brandkontoret. Brandkontoret är specialister på fastighetsförsäkringar specifikt i Stockholm och grundades redan 1746.

Bostadsrättstillägg

Alla som köper sin bostad med bostadsrätt behöver utöver sin vanliga hemförsäkring fr.o.m. tillträdesdagen ett s.k. bostadsrättstillägg. Bostadsrättstillägg tecknas av respektive bostadsrättshavare med det egna försäkringsbolaget för hemförsäkringen. Vi kommer att påminna om detta i samband med tillträdet.

Av: Restate, 2021-11-02
Tillbaka